VISITOR

EN FILM OM FRAVÆR

"Min krop er ikke bølgerne,

min krop er ikke bølgernes krop."

PETER-CLEMENT WOETMANN
 
 

Genre: Slow Documentary 

 

Varighed: 70 min.

 

Instruktør: Sebastian Cordes
 

Sprog: Dansk/Engelsk/Græsk

 

Undertekster: Dansk/Engelsk
 

Platforme: Festivaler, streaming, foredrag, museer.

 

Produktionselskab: New Tales

FILMEN

Sebastian Cordes' sidste dokumentar "A Place Called Lloyd" blev vist i IDFA-programmet THE QUIET EYE. Genren er Slow Documentary, som arbejder med følelsen af, at tid er virkelighed. Det er tilladt for seeren at dvæle og observere. Skønheden er på overfladen. 

 

Denne dokumentar tillader seeren at komme i en meditativ tilstand, at koble af og nyde stilheden og lade øjet og underbevidstheden arbejde.

Læs mere  om genren her.

GENREN

Der er to vigtige aspekter i filmen: Den er visuelt dragende, og den berører et brandvarmt politisk emne på en måde, der ikke er set før.

Filmen henvender sig til det intellektuelle kunstfilmpublikum, der kan lide at blive udfordret. Man bliver ikke udfordret med en kompliceret historie men med filmens tempo. Derfor kan den i princippet ses af mange og fungere som dyre- og natur TV, som dog omhandler noget tragisk og foruroligende.

MÅLGRUPPEN

Sebastian Cordes har en BA i Filosofi fra Københavns Universitet. Han debuterede med "Life and Times of Don Rosa" (2010), der blev udtaget til TOPDOX på CPH:DOX samme år og blev omtalt i Politiken, P1, Berlingske Tidende, Troldspejlet og Aftenshowet. Den er yderlige blevet vist på Doc Point i Finland og filmfestivaler i Sverige og USA, og udkom i 2011 på DVD på Forlaget Afart, med hjælp fra Electric Parc. Hans anden lange dokumentarfilm ”A Place Called Lloyd” var nomineret til NORDIC:DOX på CPH:DOX i 2015 og blev udtaget til IDFA-programmet ”The Quiet Eye” i 2016."

INSTRUKTØREN

HANDLINGEN

VISITOR er en visuel fortolkning af flygtningekrisen i Grækenland set fra en outsiders perspektiv.

 

Instruktør Sebastian Cordes has selv filmet materialet på øen Chios, som har Tyrkiet i horisonten og modtager hundredvis af flygtninge hver måned. Disse flygtninge søger mod Europa, men de fleste ender i en af øens to overfyldte flygtningelejre.

Visitor skildrer kontrasterne mellem os og dem, land og hav, skam og stolthed, og fortid og nutid. Langsomme billeder og inddragelsen af Peter-Clement Woetmanns digtsamling “Bag bakkerne, kysten” inviterer til refleksion og udforskning.

 
Producer
mette@newtales.dk
(+45) 61770666

 Mette Mikkelsen
mette@newtales.dk

© 2018 New Tales

  • Grå Vimeo Icon
  • Grå Facebook ikon
  • Grå Instagram Icon
 
Kontakt
KONTAKT